U Two Fit Moms nam često traže preporuke za najbolje joga poze za core. Sledećih osam poza – sekvenci osim što će vam osnažiti telo, pomoćiće vam da se osećate bolje i podići će vam samopouzdanje.

Parivrtta Paripurna Navasana

Samo dodate zabavan twist tradicionalnoj pozi broda. Počinjemo iz pozicije seda sa rukama na prostirci, ispružite obe noge gore, prekrstite levo stopalo preko desnog. Uhvatite unutrašnjost desnog stopala desnom rukom dok započinjete twist prema levo. Pronađite balans. Ispravite leđa i ispružite levu ruku iza vas. Dodajte i poziciju pola broda izmđu ponavljanja pozicije na drugoj strani.

Ardha Navasana

Iz prethodne pozicije, polako se vratite na sredinu. Spustite istovremeno stopala i torzo prema prostirci u poziciju polu broda. Ispružite ruke prema stopalima. Nastavite da otvarate grudi. Ponovite twist brod na drugu stranu.

Doticanje ručnog zgloba iz stojećeg položaja

Zauzmite poziciju dubokog predklona (Uttanasana). Noge postavite na širinu kukova. Stavite dlanove na prostrku. Ukoliko je potrebno savijte noge u kolenima. Prenesite težinu na ruke, aktivirajte abdomen, podignite desno stopalo. Savijte stopalo i dotaknite prstom desnog stopala desni zglob. Ponovite na drugu stranu.

Savijeni tigar

Odkoračite u psa licem dole (Adho Mukha Svanasana). Visoko ispružite desnu nogu. Prilikom izdisaja, premestite se napred i privucite desnu nogu do nosa. Rukama se odgurnite od tla, savijte leđa, pomerite pupak prema leđima i zagrlite koleno.

Plank na dva oslonca

Iz prethodne pozicije, zadržite ruke u položaju i ispružite desnu nogu nazad zauzimajući poziciju planka na tri oslonca. Prebacite težinu na desnu ruku i ispružite desnu ruku napred dolazeći u plank na dva oslonca. Celo telo je aktivno, abdomen je aktivan.

Plank na tri oslonca na podlakticama

Iz pozicije na planka na 2 oslonca, spustite se na levu podlakticu, zatim na desnu u plank na tri oslonca na podlakticama. Laktovi bi trebali biti ispod ramena. Držite desnu nogu podignutu i aktivan abdomen.

Bočni plank – Zvezda

Iz prethodne pozicije, polako se vratite ne dlanove. Prebacite težinu na levu ruku dok se istovremeno okrećete na spoljnu stranu levog stopala u poziciju bočnog planka. Uspostavite ravnotežu i ispružite desnu ruku iznad vas. Aktivirajte abdomen i podignite visoko kukove. Polako se vratite u poziciju planka, potom postavite psa licem dole, ponovite savijenog tigra, plank na dva oslonca, plank na podlakticama na tri oslonca bočni plank – zvezdu na drugoj strani.

Podržani stoj na glavi – Salamba Sirsasana

Postavite se u Podržani stoj na glavi onako kako ste naučili. Zagrlite laktove i pritisnite na podlaktice kako biste uklonili težinu sa glave i izdužili kičmu. Polako, kontrolisano, počnite spuštati noge prema zemlji a zatim vratite u početnu poziciju. Ponovite onoliko puta koliko možete.

Zauzmite poziciju deteta.

Danijela Maršiček za JP

Izvor: yogajournal.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •