Ekstenzije (izvijanja kičmenog stuba unazad) su integralne za sistem Joge slično važnosti vode koja podržava naša prirodna staništa, Zemlju i sva bića na njoj. Ekstenzije otvaraju predeo grudnog koša i srca , imaju energizirajuci efekat i veoma su korisne za duh i telo. Bezbedno vežbanje ekstenzija će pomoći u mobilizaciji kičmenog stuba i potpuno nas povezati sa našom urodjenom snagom i dahom.
Izvijanja su duboko isceljujuća na mnogo nivoa i njima treba rukovati pažljivo. Učenje kako se pripremiti i na koji način izvoditi ekstenzije čini terapeutski aspekt klasične Hatha Joge.

Ako već imate iskustva sa bilo kojim stilom Joge, kao vežbač ili instruktor, ovaj prvi u nizu i specijalni čas je za vas. Kao dodatak vašoj ličnoj praksi ili kao praksa za sebe.

Ako nikada niste vežbali Jogu, početnik ste i nemate iskustva – za vas će biti pripremljen poseban čas. Uz nežno i prisutno vođstvo, za dva sata proći ćemo kroz nekoliko bazičnih asana klasične Hatha Joge, na meditativan, relaksirajući ali i izazovan način.

Čas vodi Ivana Grujić, dugogodišnja praktičarka i učiteljica Hatha Joge.
Ivana već deset godina izučava i praktikuje razne prakse Joge, nekoliko puta je boravila u Indiji na svojim ličnim treninzima, a sa jednog se upravo vratila – otvorenog srca, uma i tela.  Ivana je sertifikovani instruktor Vidya Joga škole, u klasi učitelja Dragana Lončara.  Asisitrala je na maysor časovima u školi aštanga Joge učitelja Ranka Stoiljkovića, i ima mnogo iskustva u grupnom i individualnom pristupu vežbačima. Prošle godine je završila prvu godinu Telesne psihoterapije u školi Tepsyntesis, prof. dr Ljiljane Klisić, dublje povezujući svoje uvide o kompleksnosti ljudskog bića sa praksom Joge. Pre mesec dana je završila Prana intensive kod svojih učitelja u Indiji u Atmavikasa Centru za Jogičke nauke u Majsoru, Indija.
(Za bilo kakva pitanja pisite na email ivanahatha@gmail.com)

31.03. od 11-13h, HOME – prostor za razvoj tela i duha and Ivana Yoga, Pop Stojanova 4
Broj vežbača je ograničen.
Obavezne prijave i informacije: ivanahatha@gmail.com
Cena časa je 800 dinara.

Izvor: FB

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •