Ojačajte trup, oslodite kukove, radite na balansu i otvorite srce kroz ovu kreativnu sekvencu.

1. Poza Dete

Postavite se u Pozu Deteta, sa kolenima zajendo ili malo raširenim. Prislonite čelo na prostirku ili na blok i ispružite ruke. Udahnite duboko nekoliko puta.

2. Pas Koji Gleda Dole

Pritisnite dlanove u pod, podvucite prste na nogama, uzdignite kukove i leđa. Ako Vam je zadnja loža zategnuta, savijte kolena i izdužite kičmu, od glave do repne kosti.

3. Tronogi Pas Koji Gleda Dole

Polako podignite desnu nogu, prsti su okrenuti na dole. Pokušajte da podignete nogu iz unustrašnje butine tako da su kukovi poravnati. Pritisnite obe ruke podjednako u prostirku, a levu butinu unazad.

4. Plenk

Uzdignite se na prste levog stopala, savijte desno koleno i privucite ga ka grudima a stomak uvucite ka kičmi, istovremeno zaokružite leđa. Ostanite u ovoj pozicije tri uzdaha i izdaha.

5. Duboki Iskorak

Zakoračite desnim stopalom napred i postavite se u Duboki Iskorak. Desno koleno bi trebalo da bude direktno iznad zgloba, uspravite kukove i izdužite strane struka uzdižući ruke prema nebu. Uzdignite sternum (grudnu kost), opustite ramena, desna butina je na gore i pozadi.

6. Poza gušter

Postavite obe ruke sa unutrašnje strane desnog stopala i okrenite se na desno, prinoseći levo uvo ka podu i držeći kičmu istegnutu. Možete okrenuti desno stopalo u stranu kako biste napravili više mesta za kukove.

7. Otvoreno uvrtanje na desno

Nastavite da pritiskate desnu ruku uz pod i zauzmite bočni ugao podižući desnu ruku. Povucite desni kuk unazad kako bi sprečili da izleti u stranu, vrat držite izdužen sa obe strane – pogotovo levu stranu da se levo rame ne bi povuklo ka uhu!

8. Izvijeni Iskorak

Snagom u stopalima vratite se u Duboki Iskorak.

9. Uvrnuti Iskorak

Prinesite dlanove jedan uz drugi i uz grudi, prinoseći levi lakat sa spoljašnje strane desnog kolena ili na desnu butinu. Privucite desni kuk unazad, zamišljajući da se prislanjate uza zid kako biste napravili dovoljno prostora za grudi.

10. Duboki Iskorak

Ponovo se centrirajte i podignite ruke u Duboki Iskorak.

11. Plenk

Podignite desno stopalo i privucite koleno ka grudima.

12. Tronogo otvaranje kuka

Podignite desnu nogu dovoljno visoko tako da je desni kuk tačno iznad levog. Savijte koleno i zamislite da pokušavate da dodirnete levo rame sa desnom petom. Istovremeno pokušajte da poravnate desno rame sa levim.

13. Divlji cvet

Polako i uz kontrolu, spuštajte desno stopalo prema podu. Zaustavite se kad prsti dodirnu pod, formiruajući pozu Divlji Cvet. Kukove gurnite na gore, potpuno otvarajući prednji deo tela. Desnu ruku možete staviti na srce ili je ispružite prema gore.

14. Pas Koji Gleda Dole

Podignite desnu ruku i nogu i prebacite se ponovo u Psa Koji Gleda na Dole.

15. Poza Dete

Odmorite se u Pozi Deteta pre nego što ponovite sekvencu na levoj strani.

Irina Morison za JP
Izvor: ekhartyoga.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •