Ukoliko ste razmišljali da počnete da meditirate ili ste već imali iskustva sa nekim vrstama meditacije, ali ne znate kako da je integrišete u svakodnevni život, dobrodošli na predavanje o meditaciji. Razgovaraćemo o tome kako meditacija deluje, kako mehanizam meditacije sa mantrom funkcionise, na koji način utiče na nas, koji su efekti meditacije, i o naučno dokazananim dobrobitima svakodnevne prakse.

Bhagavad Gita kaže da je um teže obuzdati nego vetar. Zato drevno vedsko znanje koristi mantre (zvuk) kao vozila koja služe za utišavanje uma, da bi pored njegove buke čuli zvuk duše i prisetili se naše unutrašnje prirode – neograničene sreće, energije, znanja i blaženstva. Šakti (energija ili snaga) je elementarna, urođena snaga u svima nama. Ona je osnovna pokretačka sila materijalnog postojanja sveta u kojem živimo i kreativna sila koja čini tkanje naših života i koju svi posedujemo. Šakti meditacija, o kojoj ćemo imati prilike da čujemo, prirodna je i nenaporna metoda koja koristeći mantre omogućava da na opušten i efkasan način vratimo osećaj lične snage, probudimo izvore radosti i kreativnosti koji su prisutni u nama.

O meditaciji ćemo čuti od Nevene Nikolic,sertifikovane instruktorke joge i učiteljice vedske meditacije. Nevena se takođe bavi isceljivanjem vremenskih linija i radom sa tibetanskim posudama.

15. septembar od 18-20h, Aumkar centar, Novi Sad.

Prijave su obavezne, zbog ogranicenog broja mesta. Pisite nam, porukom stranici ili na email aumkar.centar@gmail.com

Ulaz je na bazi dobrovoljnih donacija.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •