Dragi prijatelji, tragaoci za Istinom i dubljom suštinom ~ imamo divnu vest za sve vas koji provodite vikende u Beogradu. Od naredne subote, 23. decembra, pa nadalje ćemo se okupljati radi praćenja Satsanga sa Ocem Mudjijem u svetlom prostoru Vedanta joga centra u blizini Zelenog Venca.

SATSANG je *sedenje* sa prosvetljenom osobom koja često daje kratke govore ili odgovara na pitanja tragaoca. Ovo uključuje i slušanje ili čitanje spisa, refleksiju, diskusiju i asimilicajiju njihovog značenja, meditacija ka izvoru ovih reči, i prenošenje značenja reči u dnevni život.

Prema Krišnamurtiju, Satsang znači ‘stapanje sa dobrim’.

Od 1999, Otac Muđi deli Satsange u formi spontanih susreta, povlačenja, intenzivnih Satsanga i jedan na jedan sastanka sa mnoštvom tragaoca iz celog sveta koji su ga posetili u potrazi za direktnim iskustvom istine.


Nekoliko modernih Učitelja advaita tradicije izlažu ‘znanje Sopstva’ i metod samo-ispitivanja sa izuzetnom jasnoćom, ljubavlju i autoritetom. Ta energija snažno isijava iz prisustva Šri Muđija, kao nepresonalna intima, puna ljubavi, radosti i zanimljivog miksa razigranosti i autoriteta. Njegov stil je direktan, jasan, saosećajan i često humorističan. Stisak njegovih direktnih pitanja ne ostavlja puno prostora za skrivanje. Toliko je neštedljivo njegovo ispitivanje i beskompromisan stav, da koncept ‘Ja’ biva neizbežno otkriven kao mentalna konstukcija, kada se gleda iz bezoblične svesnosti koja u suštini Jesmo.

Program za subotu:

15h ~ Aarti, ponuda svetlosti i zahvalnosti iz Srca svim učiteljima i prosvetljenim bićima
15:30h ~ Vodjena meditacija (Poziv ka Slobodi)
16:15h ~ Sahaja Express (spontani Satsang iz Monte Sahaje) i sedenje u tišini
17:30h ~ kraj programa

Srdačno vas pozivamo da dođete i odete u tišini. Satsang je poziv da se vratimo u centar bića, u svoje Srce ~ koje je izvor mira, ljubavi i tišine. Da bi se reči učitelja što bolje apsorbovale, potrebno je da stvorimo pogodne uslove, tj da zadržimo pažnju unutra, umesto da se odmah ponovo okrenemo ka svetu objekata. Ispoštujmo svoju prirodu i privilegiju življenja u harmoniji.

Za više informacija obratite se Jeleni (0691911939) ili Ani (0604032261)

Link gde možete naći bezbroj videa sa Ocem Mudjijem.

You tube kanal sa prevedenim snimcima

S Ljubavlju,
Mudji Sanga i Vedanta joga centar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •