Dobro došli na Ashtanga yoga workshop sa izuzetnim učiteljem Krišnom koji je otelotvorenje sinteze istoka i zapada, zadojen istočnom tradicijom koja mu je preneta od malih nogu od njegovog oca, zatim poslat na školovanje u Berlin gde ponovo otkriva yogu na zapadu, Krisnan predstavlja upravo ono što je joga danas: savršena unija istoka i zapada.

15-16.04. Vedanta YOGA Centar, Sremska 9, Beograd
Zbog ograničenog broja mesta neophodno je prijavljivanje unapred isključivo putem telefona 0604032261 Ana.

Raspored:

Subota: od 9 do 11 (prvi deo), od 18 do 20 (drugi deo)
Nedelja: od 9 do 11 (prvi deo), od 18 do 20 (drugi deo)

Subota: Stabilnost i sloboda u asani
Principi mišićne muške energije (Shiva) i organske ženske energije (Shakti) stvaraju ravnotežu stabilnosti i pokretnosti, čvrstine i otvorenosti, mira i radosti u telu vežbača. Istražite ove divne principe kroz snažno i izazovno vežbanje, sa renomiranim učiteljem južnoindijske Rishiculture Ashtanga Yoga tradicije.

Nedelja: Spiralno disanje, Hathena i Pranayama
Spiralno disanje je obiman sistem koji se sastoji od Hathena praksi za povećanje kapaciteta disanja i Pranayame koja obnavlja životnu energiju u telu. Ove metode uravnotežavaju širenje udaha i kontrakciju izdaha. Vežbanje stabilizuje energiju usmerenu sa periferije ka centralnim kanalima. Istražite panca kosu, suptilno kauzalno telo, kako biste iskusili potpuno blagostanje.

Cena:
Kompletan workshop (subota i nedelja): 50 eur
Jedan čas: 15 eur

Krishna Kumar Krishnan
Krishna praktikuje jogu od svoje sedme godine, a prvi mu je učitelj bio njegov otac acharya Krishnan Ramasamy. Sa devetnaest godina susreo se sa Kundalini-jogom i postao učenik majstora Paranjothi Subramaniama. Nakon inicijacije u Kundalini-jogu, redovno praktikuje i Kundalini i Hatha jogu. 2006. godine odlazi u Nemačku da bi studirao vazduhoplovni inženjering, a nakon studija se bavio tim poslom u Španiji, Danskoj i Nemačkoj. Na početku svog boravka u Evropi, shvatio je značaj joge i vežbanja uma za život u savremenom svetu, i od tada vežba svakodnevno. Od 2010. prisustvovao je mnogim povlačenjima sa tibetanskim učiteljem Yongey Mingyur Rinpoče-om. Prakse budističkih tehnika meditacije su neverovatno obogatile njegov klasičan, jogijski pogled na svet.

Pre nekoliko godina, krenuo je u potragu za putem koji vodi u višu duhovnost i započeo istraživački rad na temu joge i alternativne medicine. Bavio se terapeutskim radom sa ljudima i uz pomoć ovih drevnih metoda pomagao im da žive zdravije i duhovno bogatije, u skladu sa ayurvedom i putem joge.

Kroz svoje prakse uvideo je da različite joga prakse odgovaraju različitim individuama i to ga je ohrabrilo da pronađe sopstveni pristup jogi, sa velikim prihvatanjem, radoznalošću i radosću života. Sa jedne tačke gledišta, joga može biti shvaćena kao sport, ali to je onda spušteno samo na fizički aspekt vežbanja. Duhovnost i potpuna realizacija joge se dešava kada su telo i um zajedno. Joga je, jednostavno, meditacija u akciji.

U jesen 2013. dobija sertifikat za BDY/EYU Shiva-Shakti joga učitelja, pod vođstvom Yogacharya Ananda Leone na Yoga Akademiji u Berlinu, kao potvrdu da je kvalifikovani joga učitelj i terapeut Rishiculture Ashtanga Joge, učitelja Yogamaharshi Swami Gitananda Giri. U Maleziji i Nemačkoj redovno drži časove, koji su poznati po njegovom smislu za humor, dinamičnom stilu predavanja i po pažnji ka centriranju, uz davanje važnih psiho-fizičkih i tantričkih instrukcija.

Izvor:facebook.com/events/421628808191896/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •