Dragi ljudi,

u SUBOTU 24.02.2018. u 19h u prostoru našeg razdraganog BHAKTI HUB-a pružamo vam jedinstvenu priliku da se družite i radite sa svojim telom i upoznate njegov jedinstveni ritam. Pozivamo vas da aktivno učestvujete u radionici BODY PERCUSSION-a u kojoj ćete istraživati muziku i energiju vašeg Bića u sadašnjem trenutku. Svesno, veselo, nežno, razdragano, prepušteno i opušteno razmrdavamo celo telo i dajemo mu priliku da bude saslušano kroz ritmove i muziku koju kreiramo. Odlazimo pravo u prostor srca i tamo tražimo skladni zvuk za našu dušu. Ovaj susret sa nama i ritmom u vama jeste divna mogućnost da dopustimo sebi potbuno izražavanje svojih potreba za zvukom i ritmom koji su deo Univerzuma od njegovog postanka. Dođite da se uskladimo i zasviramo.

Nakon radionice, predstavićemo vam naše jogijsko-ritmičko putovanje čija destinacija je selo Vučkovica. Tokom tri dana, 16. – 18.03., svakodnevno ćemo vežbati jogu i aktivno učestvovati na tematskim radionicama ,,body percussion”. Takođe, očekuje nas i meditativna šetnja kroz Borački krš. Više informacija delimo sa vama na licu mesta.

Radionicu vode Ana Vrbaški i Marko Dinjaški.
Organizacijska podrška: Filip Popadić.

Preporučena donacija je 200 dinara. Potrebno je da se prijavite.
Informacije i prijavljivanje na earthofyogis@gmail.com, porukom na broj telefona 065 333 23 85 (Filip) ili u inbox stranice.
U prijavi je potrebno da piše vaše ime i prezime, naziv radionice za koju se prijavljujete i vaš kontakt e-mail.
Ukoliko želite da vas dva dana pred događaj podsetimo putem SMS-a, možete nam ostaviti i vaš broj telefona.

Radujemo se zajedničkom iskustvu i druženju.
Dobro nam došli.

Body percussion tehnika je umeće korišćenje svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima… Sem ove, bavimo se tehnikama disanja i pevanja, jer je glas još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti.

Radionice su koncipirane tako da predznanje nije potrebno. Svako ima neki osećaj za ritam i muziku, svakog od nas ritam neprestano prati: otkucaji srca, disanje, koraci. Svaki govor, glas i naglasak ima svoju ritmiku i melodiju. Stoga učimo ono što nam je već poznato, ili se vraćamo tome. Polaznici dobijaju zadatke prema svojim sposobnostima, a na taj način jačaju svoje veštine i mogu da savlađuju komplikovanije zadatke. Pošto učimo da nas greške ne izbacuju iz toka u kojem svi zajedno, u radionici, učestvujemo, samim tim i prevladavamo kruti način mišljenja da ,,nemam sluha”, ,,nemam osećaj za ritam”, ,,ja to ne mogu” i učimo da i u svakodnevnom životu primenjujemo drugačiji pogled na svet.

Radionica kao koncept je svet u malom, koji ima svoja pravila: svi su jednaki i funkcionišu po principima zdrave grupe, a atmosfera u kojoj se radi je sigurna i pogodna za rast i razvoj. Polaznici se opuste i potpuno zaborave na svakodnevne brige i probleme. Deo vežbi koje radimo su i pozorišne vežbe disocijacije pažnje, pa treba u isto vreme da pratimo dva i više tokova dešavanja, dok se krećemo i govorimo ili pevamo, što je, kada se akumulira više zadataka, prilično stresno. Dok savlađujemo zadatke, smejemo se od srca i opuštamo u sigurnom, radioničarskom, okruženju, i na taj način stresa oslobađamo. Tako učimo način na koji da se nosimo sa stresom u običnom životu, u kojem obično imamo i manje vremena i razumevanja. Muzičke sposobnosti, svakako, razvijamo, a pri tom se i krećemo, razgibavamo, izvodimo različite pokrete u isto vreme, pa tako radimo na koordinaciji pokreta i poboljšanju opšteg fizičkog stanja.

Izvor: FB

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •