18.03. Vedanta Yoga Centar, Sremska 9 od 09h do 13.30h

RASPORED:

9:oo-9:4o meditacija
9:4o-10:oo pauza
10:oo-10:40 meditacija
10:4o-11:oo pauza
11:oo-11:4o meditacija+čantiranje
11:4o-12:2o razgovor ( satsang )
12:2o-12:40 pauza
12:4o-13:20 meditacija

„Meditacija nema veze sa religijom, mada joj se ne suprotstavlja. Meditacija nije umna relaksacija niti vizuelizacija u kojoj smo sanjalački otplovili na krilima fantazije. Meditacija nije tehnika nego dar prodornog uvidjanja kroz sve slojeve opsene. U meditaciji se sve vidi onako kako zaista jeste, srcem intuicije. Tada nema razlike izmedju onoga što je sada i što bi trebalo da bude, pošto su sve težnje u potpunosti ispunjene. Tu nema šta da se doda ili oduzme jer blaženstvo meditacije prevazilazi svako umno shvatanje.
Prilikom meditacije prana je perfektno uskladjena. Vitalna, mentalna i spiritualna energija funkcionišu bez ikakvog otpora, jer su sve energetske blokade otklonjene kroz svesnost prisustva.
U meditaciji smo na izvoru Bića gde je voda svesti najčistija i najbistrija.“- Zoran Denić

Meditacijsko povlačenje vodi Zoran Denić.

Zoran Denić (Svami Muktananda) rodjen je 1964. godine u Beogradu. Leta 1985. upoznaje u Grčkoj svog gurua Svami Satjanandu, a 1986. odlazi u njegov ašram u Indiji gde biva iniciran u red sanjase. Nakon završetka sanjasa treninga, vraća se u Srbiju i započinje da podučava jogu i meditaciju. U više navrata je boravio u Indiji dolazeći u kontakt sa različitim svecima, misticima i duhovnim učiteljima kao što su Svami Krišnananda, Jogi Ramsuratkumar, Čandra Svami, Rameš S. Balsekar, V. Ganešan, Ju Dži Krišnamurti i drugi. Susret sa ovim izuzetnim ljudima mu je u velikoj meri pomogao da produbi svoje spiritualno iskustvo i upotpuni znanje o vedanti i jogi. Vodio je do sada veliki broj meditacijskih povlačenja i podučavao je metod antar šravane na individualnim časovima.

Zbog ograničenog broja mesta obavezno prijavljivanje na telefon 0604032261(Ana) ili u inbox. Preporučena donacija 800 din.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •